Var ska vi bo på Mallorca?

Var ska vi bo på Mallorca?

Om ni har bestämt er för att boka en resa till Mallorca så har ni fattat ett bra beslut. Det är en fantastisk semesterö som har allt som sommarsemestern ska innehålla.

Mallorca är kanske bäst känd som ett paradis för barnfamiljer, men sanningen är att Mallorca är mycket mer än så. Medelhavsön kan även vara den perfekta ramen för en romantisk parsemester, en aktiv semester eller en förlängd weekendresa till storstaden Palma de Mallorca.

Alcudia strand Mallorca

Alcudia

Bästa semesterorten på Mallorca för barnfamiljer
Mallorcas mest kända semesterstad är utan tvekan Alcudia, eller Port d’Alcudia som den egentligen heter. Bara den stora, vackra sandstranden med väldigt grunt vatten gör att Alcudia igen och igen utses till den bästa semesterorten för barnfamiljer på Mallorca. Alcudia har även mycket att erbjuda just barnfamiljer, inte minst vattenparken Hidropark.

Ett av de bästa hotellen för barnfamiljer i Alcudia är 4-stjärniga Hotel Condesa. Hotellet ligger precis intill stranden men har även ett fantastiskt poolområde, inklusive ett splashområde för barnen med vattenrutschkanor och liknande. Det finns särskilda familjerum och såklart möjlighet för all inclusive.

En annan livlig semesterort för familjer med barn är Palma Nova som har tre bra stränder och många aktiviteter i närheten. Söker ni något lugnare men samtidigt väldigt familjevänligt så är Puerto Pollensa på norra kusten också ett bra val. Det är en vacker och lugn semesterort omgiven av fin natur.

Cala d'Or

Cala d’Or

Semesterorter för en romantisk parsemester
Den bästa semesterorten på Mallorca för par är Cala d’Or på östkusten. Cala d’Or har en otroligt charmerande stadskärna med kalkvita hus och fem helt fantastiska stränder som alla ligger i härliga bukter. Det nya 4-stjärniga Eques Petit Resort ligger riktigt bra till med kort avstånd till både den bästa stranden (Cala Gran) och centrum med alla härliga restauranger och kaféer.

Hamnstaden Puerto de Sóller på Mallorcas västkust ligger också idylliskt till. Den mysiga byn ligger i en stor bukt omgiven av Serra de Tramuntana, en av Europas vackraste bergskedjor. I Puerto de Sóller rekommenderar vi 4-stjärniga Eden Sóller som ligger centralt och intill stranden.

En tredje möjlighet för en romantisk parsemester på Mallorca är semesterorterna Portals Nous och Illetas på västra Mallorca. I detta område finns många lyxhotell och gourmetrestauranger varav vissa har fått de eftertraktade Michelin-stjärnorna.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana

Bästa semesterorten för en aktiv semester på Mallorca
Det finns massor av möjligheter för en aktiv semester på Mallorca, men cykling och vandring i bergsområdena på väst- och nordkusten är de mest populära aktiviteterna. På nordkusten ligger Hotel PortBlue Club Pollentia Resort & Spa som är ett perfekt hotell för dig som söker en aktiv semester. Förutom många aktiviteter på själva hotellet, inklusive ett stort fitnesscenter, inomhussimning och sex tennisbanor, så hyr de även ut kvalitetscyklar och olika typer av båtar.

På västkusten kan vi rekommendera orten Puerto de Sóller som ligger vid foten av bergskedjan Serra de Tramuntana. Denna plats är en perfekt utgångspunkt för cykel- och vandringsturer med möjlighet att uppleva Mallorcas vackra natur. För cyklister är vägen MA-10 den mest populära rutten genom bergen, medan den mest populära vandringen är GR221. Vandringen, som även kallas för Ruta de Pedra en Sec, är på totalt 140 km uppdelat i 8 etapper.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Storstadssemester i Palma de Mallorca
Palma de Mallorca är med sina 400,000 invånare den klart största staden på Mallorca. Möjligheterna för shopping, kultur, historia och gastronomi är många här, och det finns flera härliga stränder inom gångavstånd från centrum. Allt detta gör Palma de Mallorca till den perfekta staden för en mindre storstadssemester.

Den gamla stadsdelen, Cascuo Antiguo, är en historisk plats med smala, stenbelagda gator och traditionella Mallorca-byggnader. Här ligger många gallerier, muséer, spännande små butiker och mysiga restauranger. Det är även i denna stadsdel som den vackra katedralen La Seu och palatset La Almudaina ligger.

Shoppingmöjligheterna är många i Palma de Mallorca. Passeig des Born är den mest fashionabla shoppinggatan med designbutiker som Louis Vuitton, Bvlgari och Hugo Boss. Den mest besökta shoppinggatan är dock Avenida Jaime III. Palma de Mallorca har även många riktigt vackra platser, som till exempel Placa Major.

I Palma de Mallorca rekommenderar vi 4-stjärniga Palma Bellver by Melia som ligger mitt i hjärtat av stan. Ett modernt hotell med lyxiga faciliteter och ett poolområde med utsikt över den charmiga hamnen.