Var ska vi bo på Mallorca?
Alcudia strand Mallorca

Port d’Alcudia

Port d'Alcudia kartaSemesterorten Port d’Alcudia ligger på Mallorcas norra kust. Det är öns mest populära semesterort, och är utan tvekan barnfamiljernas paradis.

Urvalet av hotell, restauranger och butiker är stort. Förutom en mängd turistbutiker ligger här även många vanliga butiker, t.ex. klädbutiker, sportbutiker och skobutiker. Många av dem ligger i närheten av småbåtshamnen i den nordöstligaste delen av staden.

Ett av de mest populära hotellen i Port d’Alcudia är InnSide by Melia. Hotellet har ett perfekt läge nära den fina stranden och på hotellet finns ett stort poolområde med separat barnpool.

Alcudia

Stranden i Alcudia
Den långa och breda sandstranden är stadens största tillgång. Den ligger inne i den 10 km långa bukten, och är på sitt bredaste ställe över 100 meter bred.

Sanden är ljus och fin, helt utan inslag av sten. Det är dock i synnerhet vattnet som gör stranden till något alldeles speciellt. Vattnet är nämligen så otroligt grunt, att till och med mindre barnen kan plaska runt flera meter ut i vattnet. Samtidigt är stranden väl skyddad mot vågor, särskilt i den norra änden, uppe vid hamnen.

Port dAlcudia strand

På flera ställen på stranden är det möjligt att hyra trampbåtar, som hela familjen kan ha riktigt kul med. Större barnen och vuxna kan testa sina krafter med jet-ski, vattenskidor, bananbåt eller kanske till och med skärmsegling.

Restauranger och nattliv
Det vimlar av restauranger i Port d’Alcudia. Restaurangerna serverar maträtter från världens alla hörn, allt från pizza, över kinesiskt till traditionella spanska rätter. Gemensamt för de flesta restauranger är dock, att de huvudsakligen riktar sig till barnfamiljer. Flera av bästa restauranger ligger i hamnområdet, exempelvis Como en Casa och Club Restaurant Bellavista.

Alcudia shopping

Det finns även många barer i Port d’Alcudia. På dagen är det mest liv i barerna vid stranden, medan det framåt kvällen är mest liv vid hamnområdet. Barerna har öppet till långt in på natten, och skall det dansas, då är det möjligt i Bananas Disco Complex eller det populära Menta Disco.

Sevärdheter och aktiviteter
Den gamla Alcudia ligger bara några få kilometer från semesterorten Port d’Alcudia, och är en av Mallorcas största turistattraktioner.  Staden grundades för mer än 2 000 år sedan och är Mallorcas äldsta och samtidigt bäst bevarade stad. Bakom de imponerande stadsmurarna, 26 vakttorn och många vackra portar, finns många restauranger och spännande små butiker i stadens små och trånga gränder.

Hidropark Alcudia

I utkanten av Port d’Alcudia ligger HidroPark, som är den tredje största vattenparken på Mallorca. HidroPark är perfekt för familjer med små och mellanstora barn. De kan vältra sig bland otaliga vattenrutschbanor, vattenborgar, lekplatser och till och med en liten bana med små elbilar.

Varje vår hålls Ironman 70.3 Mallorca i och runt Port d’Alcudia. Enligt arrangörerna är det en av världens mest populära Ironman på distansen 70.3. Se mer på vår sida om evenemang på Mallorca.

Port d’Alcudia film – följ vår Youtube kanal

Port d’Alcudia karta