Var ska vi bo på Mallorca?
Marineland

Marineland

Marineland ligger på den sydvästliga delen av Mallorca, i utkanten av den exklusiva semesterorten Portals Nous. Till de mer kända semesterorterna Palma Nova och Magaluf är det bara några få kilometrar.

Huvudattraktionen i Marineland är den imponerande flasknosdelfinernas show, där delfinerna bl.a. gör en hel del otroliga konster och leker med deras tränare. Showen är bra underhållning för hela familjen, inte bara för barnen. Man kan köpa snacks som popcorn, läsk och slushice och ta med till showen i delfinariet.

Marineland delfinshow

De två andra shower med kaliforniska sjölejon och papegojor är också underhållande, men är mest för barnen. Förutom shower finns också andra djur, som t.ex. pingviner, sköldpaddor, flamingos och exotiska fåglar. Det finns även ett jätteakvarium med hajar, giftiga skorpionfiskar, rockor och de betydligt mer fredliga klownfiskar.

Sjölejon

Skyltar i parken informerar om när det är matningsdags för olika djur, och under sommarmånaderna är det mänga människor som lockas hit. Det finns såklart också mat till gästerna, Marineland har nämligen en stor restaurang med utsikt över havet. Menyn är barnvänlig och väntetiden som regel kort.

Marineland pingviner

De flesta familjer spenderar 2-3 timmar på att se djuren och en show eller två på Marineland. Om barnen behöver kylas ner så finns det ett poolområde med små vattenrutschkanor och andra leksaker. Runt om poolen finns solstolar till de som vill vila benen lite.

Marineland splashpool

Efter besöket på Marineland kan man besöka den barnvänliga sandstranden, som ligger direkt framför parken. Stranden har lågt vatten och ligger väl skyddad mot vågor. En annan möjlighet är att gå de 300 meterna till hamnområdet i Portals Nous. Det är ett vackert område med dyra lyxbåtar, exklusiva butiker och goda restauranger. Det är faktiskt mysigt att bara köpa en glass och gå runt samt njuta av de rikas lekplats.

Marineland strand

Marineland strand

Se priser och öppettider på Marinelands webbsida, där det är även möjligt att köpa biljetter med rabatt. Tidpunkten för shower och matning av djuren framgår även på hemsidan.

Marineland karta