Var ska vi bo på Mallorca?
Cala d'Or

Cala d’Or

Cala d'Or kartaPå spanska betyder Cala d’Or ’den gyllene viken’. Och det namnet kommer inte från ingenstans, för den populära semesterorten ger verkligen skäl för sitt namn med sina fem sandstränder, som alla ligger inbäddade i vackra klippiga vikar.

Cala d’Or är en av Mallorcas finaste semesterorter, utan att för den delen vara direkt exklusiv. Arkitekturen är inspirerad av Ibiza, med företrädesvis låga och vitkalkade hus. I synnerhet stadens centrum är riktigt vacker med bra utomhusrestauranger, spännande glasscaféer och intressanta butiker. Här kan man hur lätt som helst tillbringa en trevlig kväll.

Hotellen är övervägande av riktigt hög standard, och flertalet av dem ligger med utsikt över havet och/eller stränderna. Airtours erbjuder fler än 10 hotell i Cala d’Or, både till familjer och par.

Cala d'Or Marina

Cala Gran

Cala Gran

Stränderna i Cala d’Or
Cala d’Or har inte mindre än fem vackra stränder, som alla ligger i var sin romantisk klippig vik. Alla fem har fin ljus sand och absolut klaraste vatten med otroligt vackra turkosa nyanser.

Stränderna är ganska långgrunda, och det förekommer vågor i mycket sällsynta fall. De är därmed ytterst barnvänliga, dock ganska välfyllda under högsäsongen och då kan det vara trångt och ont om lekplats.

Cala Esmeralda

Cala Esmeralda

Restauranger och nattliv
Det är ett brett utbud av restauranger i Cala d’Or, och de flesta ligger i det mysiga centrumet samt i marinan. Det är möjligt att få i stort sett all typer av maträtter, allt från tapas till pizza och kinesiska rätter. Användarna på TripAdvisor har värderat Restaurante Selani som den bästa ”riktiga” restaurangen i Cala d’Or, och här kan man njuta av huvudsakligen spanska maträtter – och även tapas.

Cala d'Or restaurang

Som lite kuriosa, det bäst värderade matstället i Cala d’Or är en glassbar! Användarna på TripAdvisor har nämligen röstat fram Cala D’ice in på förstaplatsen, och 2014 blev den till med nummer två i en landstäckande omröstning om Spaniens bästa glassbar!

Nattlivet är ganska livligt i Cala d’Or. På kvällarna er samlingspunkten cocktail-barerna i stadens centrum, men Cala d’Or har betydligt mer att bjuda på. Det finns nämligen flera diskotek, som exempelvis Cotton Club och det stora Discoteca Farah’s med plats för 800 människor.

Cala d'Or tapas restaurang

Sevärdheter och aktiviteter
Från Cala d’Or finns många utflyktsmöjligheter, och även om det går bussar, så är det en fördel med en hyrbil.

Varför inte t.ex. besöka drakgrottorna som ligger i utkanten av den trevliga hamnstaden Porto Cristo. Det är Mallorcas största stalaktitgrotta, och inne i grottorna ligger Europas största underjordiska sjö, Llac Martel.

Es Trenc

Om man har lust att besöka en vacker naturstrand, då finns det många möjligheter. Den mest givna är Es Trenc (bilden), som är Mallorcas mest populära strand. En annan är s’Amarador som man hittar i naturreservatet Mondrago.

För golfare ligger golfbanan Vall d’Or endast knappa tio kilometer från staden.

Cala d’Or film – följ vår Youtube kanal

Cala d’Or karta