Var ska vi bo på Mallorca?
Magaluf

Magaluf

Magaluf kartaMagaluf ligger på Mallorcas sydvästra del, ungefär 12 km från huvudstaden Palma de Mallorca.

Magaluf är mest känd som den ultimata feststaden på Mallorca. Ingen annanstans på Mallorca är nattlivet så livligt som i Magaluf. Det når visserligen inte Ibizas höjder, men är med platser som Playa del Ingles, Faliraki och Kos, bland de livligaste semesterorterna i Europa.

Det är framför allt engelsmän som vallfärdar till Magaluf, men det finns nu även många unga människor från Skandinavien. Det är också därför som många hotell vänder sig till just ungdomar. Ett av de mest populära är det färgstarka Sol House, som ligger inom gångavstånd till barer, diskotek och stranden.

Magaluf barer

Det är dock bara under sommarmånaderna som de unga människorna släpper loss i staden. Under resten av året är Magaluf en relativt avslappnad semesterort och det är ett markant övertag av äldre brittiska turister under vintersäsongen.

Stranden i Magaluf
Magaluf har en mycket fin, 900 meter lång och bred sandstrand, vars officiella namn är Platja de Magaluf. Här träffas ungdomarna redan på morgonen, och bygger långsamt stämningen till nästa fest. Under eftermiddagen flockas ungdomarna på de många barer längs den vackra strandpromenaden. Här finns alltid specialerbjudanden på öl och drinkar, och det är självklart oerhört populärt!

Magaluf strand

Är man i stället sugen på andra aktiviteter, då kan man prova någon av de många vattensportaktiviteter. Stranden i Magaluf har allt man kan tänka sig, bland annt jetski, bananbåtar, ringos, vattenskidor, parasegling, you name it, they got it.

Magaluf vattesport

Restauranger och nattliv
Det finns otaliga restauranger i Magaluf. De allra flesta serverar enkla rätter för billiga pengar, och många vänder sig matmässigt mest till den brittiska publiken.

Med sina fler än 100 barer, diskotek och nattklubbar är Magaluf känd som den ultimata partystaden på Mallorca. Den största nattklubben heter BCM Planet Dance, och besöks regelbundet av internationella topp DJ:s. Andra populära nattklubbar är Boomerang, den legendariske Bananas Disco och hotellet Mallorca Rocks, ofta med utomhuskonserter och stora danstillställningar.

Magaluf Katmandu

Sevärdheter och aktiviteter
Ungdomarna i Magaluf är kanske ganska likgiltiga, men Magaluf är faktiskt annat än bara drinkar och fest. I och runt staden finns flera stora attraktioner, inklusive den gigantiska vattenparken Western Water Park och Mallorcas största show Pirates Adventure med akrobatik och dans.

Varje år hålls Mallorcas största musikfestival i utkanten av Magaluf. Mallorca Live Festival är en 3-dagarsfestival som ofta lockar till sig internationellt kända musiker. Läs mer på vår hemsida om olika evenemang på Mallorca.

Magaluf karta