Var ska vi bo på Mallorca?
Sa Coma

Sa Coma

Sa Coma kartaSa Coma är en familjevänlig semesterort på Mallorca. Från flygplatsen är det 65 km på bra vägar, och resan tar strax under en timme i bil.

Semesterorten började ta form på 80-talet då den vackra shoppinggatan Avinguda de les Savines anlades, omgiven av höga palmer. Shoppinggatan utgör tillsammans med den vackra strandpromenaden hjärtat av Sa Coma, särskilt i den nordliga delen av stan. Här ligger även ett väldigt stort Carrefour supermarket.

Sa Coma ort

Sa Coma är inte lika känd bland svenska turister som grannbyn Cala Millor, men familjer som önskar en avslappnad semester i vackra omgivningar kan tryggt välja Sa Coma. Hotellen är i allmänhet stora och av bra kvalitet, till exempel Palia Sa Coma Playa direkt vid sandstranden och trevligt poolområde för hela familjen.

Sa Coma Mallorca

Stranden i Sa Coma
Sa Coma har en vacker strand som är nästan 800 meter lång. Den vita, finkorniga sanden och det förhållandevis låga vattnet gör stranden mycket barnvänlig. På dagar med vind österifrån kan vågorna bli ganska kraftiga, och då måste man vara mer försiktig.

Sa Coma strand

Stranden har alla möjliga faciliteter, inklusive ett stort utbud av vattensportaktiviteter och vollybollbanor. Strax intill stranden ligger ett bra utbud av strandrestauranger och kaféer.

Sa Coma restauranger

Restauranger och nattliv
De flesta semestergäster i Sa Coma äter på hotellen, där många bor med all inclusive. Det finns dock möjlighet att äta på någon av byns 20-30 kaféer och restauranger, som främst riktar sig till familjer. Gourmetrestauranger finns inte i Sa Coma.

På kvällen lever orten, men det lugnar ner sig när midnatt närmar sig. Den som söker mer nattliv kan enkelt ta en taxi till Cala Millor, där det finns flera barer och nattklubbar.

Castell de la Punta de n’Amer

Attraktioner och aktiviteter
För dig som vill vara aktiv finns många bra möjligheter i Sa Coma. Familjen kan utmana varandra på minigolf, tennis eller kanske strandvolleyboll.

Strax norr om orten ligger halvön Punta de n’Amer med sin häpnadsväckande natur. Här finns möjlighet att njuta av utsikten från det gamla vakttornet Castell de la Punta de n’Amer och kanske ta en kall dricka på det intilliggande kaféet. Att gå till vakttornet tar ca. 30-40 minuter, men det går även att utforska halvön genom att hyra cyklar eller hästar.

Safari Zoo Mallorca

I stadens västliga utkant ligger den stora djurparken Safari Zoo, som är uppdelad i en savann och ett zoo. Det är en fin upplevelse för barnfamiljer och turen genom savannen kan göras med bil eller safaribuss.

Sa Coma video – följ vår Youtube kanal

Sa Coma karta
Söder om Sa Coma ses den mindre och äldre byn S’Illiot. Cala Millor ligger norrut, på andra sidan halvön Punta de n’Amer. De två byarna är förenade med ett turisttåg.