Var ska vi bo på Mallorca?
  • Hidropark

  • Hidropark

  • Hidropark

  • Hidropark

  • Trampbaatar

  • Hidropark

  • Lekplats

Hidropark

Alcudia kartaHidropark är en mycket populär vattenpark i utkanten av Port d’Alcudia på Mallorcas nordliga del. Hidropark är kul för hela familjen, men aktiviteterna riktas övervägande mot små och mellanstora barn.

Vattenrutschkanorna är samlade i två poolområden med 6-7 vattenrutschkanor i varje. På väg ner för vattenrutschkanorna kan man komma upp i lite fart, men bortsett från de minsta barnen, kan alla vara med. På Slide Race och Soft Track kan 4-5 personer tävla sida vid sida med varandra, medan man får mest fart i de to Kamikaze vattenrutschkanor.

Hotelltips: Se Airtours mest populära familjehotell i Port d’Alcudia.

Hidropark

De minsta barnen kan till gengäld prova vattenrutschkanor och andra roliga vattenaktiviteter i områden Minipark och Childrens World. Det finns även en park med en lekplats samt en stor hoppborg. Här är det för övrigt möjligt att hitta övertäckta områden med skugga.

Hidropark vattenrutschkanor

Varje timme kommer vågor i vågbassängen, och då kastar sig både stora och små i vågorna. Naturligtvis under uppsikt av livräddare som finns här liksom på alla andra ställen i vattenparken. Andra aktiviteter är vattenaerobic med instruktör, minigolf och en stor spelhall med många olika arkadspel, biljard och airhockey.

Hidropark minipark

De som vill ha längre och vildare vattenrutschkanor kan ta sig till den sydliga delen av Mallorca, där vattenparker Aqualand och Western Water Park frestar. Båda vattenparker är på hög internationell nivå.

Vågbassäng

Tillgång till Hidropark
Det är lätt att ta sig till till Hidropark. För de som kommer med bil, finns en stor parkeringsplats, och annars blir man definitivt inte ruinerad om man tar en taxi från någon av omkringliggande städer som Puerto Pollensa, Playa de Muro och Ca’n Picafort. Många av lokala bussar stannar till vid busshållplatsen ”Magic” på gatan Carretera d’Artà, och härifrån är det lätta att hitta.

2023 var priset vid ingången €29,95 för vuxna (12-60 år), €21,95 för barn (3-11 år) och €21,95 för seniorer (60 år och över). Man kan spara ca 10% om man köper biljetterna i förväg på Hidroparks webbsida.

Hidropark film – följ vår Youtube kanal

Karta över Hidropark
Hidropark syns uppe i kartans vänstra hörn, och till höger syns Port d’Alcudias stora och vackra sandstrand.