Var ska vi bo på Mallorca?
  • Porto Cristo

  • Porto Cristo

  • Porto Cristo

  • Porto Cristo

Porto Cristo

Porto Cristo kartaSemesterorten Porto Cristo ligger på Mallorcas ostkust, ca 10 km öster om den betydligt större staden Manacor. Till flygplatsen vid Palma de Mallorca är det ca 65 km och det mesta av resan föregår på motorvägen.

Den tidigare fiskebyn har utvecklats till en livlig turiststad, dock en mycket charmig sådan. Stadens hjärta är området med den vackra stranden och småbåtshamnen, där små fiskebåtar ligger sida vid sida med moderna lustjakter.

Om man tar antalet butiker, restauranger och turister i beaktning, då har Porto Cristo överraskande få hotell. Det bästa av dem är det 4-stjärniga THB Felip Class, som ligger mycket nära stranden.

Porto Cristo hamn

Stranden i Porto Cristo
Porto Cristo har en av de vackraste stadsstränder på Mallorca. Stranden är 350 meter lång, har fin ljus sand och grunt vatten. Den ligger djupt inne i en vik, som skyddar väl mot vågor. En mycket barnvänlig strand.

Porto Cristo strand

Stranden har alla faciliteter, bland annat solsängar, parasoller och duschar. Strax bakom stranden hittar man restauranger, caféer och en Burger King. Borden helt nere vid stranden har fantastisk utsikt.

Restauranger och nattliv
Det är gott om restauranger i Porto Cristo. De flesta ligger antingen i centrum vid stranden eller vid den långsträckta småbåtshamnen. Menyerna varierar mycket, men vid småbåtshamnen är det extra fokus på fiskerätter. Prova t.ex. fiskrestaurangen Quince.

Porto Cristo restaurang

Det är inte på grund av nattlivet som man skall resa till Porto Cristo. På kvällarna är det många som går ut och får en drink eller en öl, men senare på natten är det lugnt i staden.

Sevärdheter och aktiviteter
Porto Cristo döljer en av Mallorcas största turistattraktioner, nämligen drakgrottorna Coves del Drach. Inne i grottorna ligger Europas största underjordiska sjö, och den kan ses under turen runt i dessa imponerande grottor.

Porto Cristo glasbottnar

En annan populär aktivitet i Porto Cristo är en utflykt med turistbåtarna, som seglar längs den natursköna kusten. Genom båtarnas glasbottnar är det möjligt att få en inblick i livet under havsytan. Båtarna seglar i stort sett hela tiden.

Porto Cristo film

Porto Cristo karta
Kartan visar tydligt stranden och småbåtshamnen inne i den långsträckta viken. Coves del Drach ligger i stadens sydvästliga utkant.