Var ska vi bo på Mallorca?
Puerto Pollensa bergen

Puerto Pollensa

Pollensa kartaSemesterorten Puerto Pollensa ligger på Mallorcas norra kust, ca 10 km nordväst om Port d’Alcudia. Avståndet till flygplatsen är ca 70 km, och tar en timme med bil.

Puerto Pollensa är ett något mindre och betydligt lugnare alternativ till närliggande Port d’Alcudia. Byn är fin och välbehållen, och hotellen håller generellt hög standard. Det finns flera mysiga ställen, en stor fritidsbåthamn, många fina stränder och en lång bilfri promenad.

En hotellrekommendation är det 4-stjärniga Puerto Azul Suite Hotel, som ligger nära centrum/stranden, och får bra recensioner från sina gäster.

Pollensa strand

Stränderna i Puerto Pollensa
Huvudstranden i Puerto Pollensa ligger söder om byns stora fritidsbåthamn. Den långsträckta stranden är bred och har fin, ljus sand. Vattnet är grunt och normalt lugnt, vilket gör stranden mycket trygg för barn. Det finns många avsnitt med solsängar och parasoller, och på gatan strax bakom stranden hittar man många mini-supermarknader och snabbmatsrestauranger.

Pollensa lekplats

Norr om hamnen finns flera mindre strandavsnitt, de flesta av dem med solsängar och parasoller. Bakom dessa barnvänliga sandstränder går en fin promenad med massor av restauranger, caféer och barer.

På huvudstranden erbjuds många typer av vattensport, medan det finns möjlighet att komma med olika båtturer från hamnen – också på egen hand.

Puerto Pollensa Mallorca

Restauranger och nattliv
Puerto Pollensa har ett brett och varierat utbud av restauranger och caféer. Om man förhåller sig till användarnas värdering på TripAdvisor, så ligger bästa restauranger i området bakom hamnen, härunder Terrae, som toppar listan. Promenaden norr om hamnen erbjuder också många restauranger, och det samma gäller det mysiga torget Placa de Miguel.

Pollensa restaurang

På kvällarna sjuder byn av liv, och det finns många mysiga caféer och barer med dämpad musik. För de flesta blir det dock inte mer än en drink eller två, men om man vill – då finns det dock möjlighet att komma in på nattklubb/diskotek.

Pollensa kyrka

Sevärdheter och aktiviteter
När man bor i Puerto Pollensa finns det massor av möjligheter att komma med på spännande turer.

Bara Formentor-halvön, som ligger omedelbart nordost om byn, bjuder på en rad spännande möjligheter. Ute på spetsen ligger Cap Formentor, Mallorcas nordligaste punkt. Utsikten härifrån är enastående, och det är möjligt att få en kopp kaffe, en kaka eller liknande i caféet. Har man lust att prova en annan strand, då är Cala Formentor en av Mallorcas vackraste stränder.

Cap de Formentor

Den ursprungliga Pollensa ligger 5 km in i landet. Denna gamla by är välbehållen, och otroligt mysig att vandra runt i. Varje söndag är det en stor marknad på Placa Mayor, helt klart värd ett besök. I juli och augusti håller man Pollensas internationella festival för klassisk musik, och den är känd för att ha bra och kända namn på programmet.

Om man vill ha en mer aktiv semester, då är den nordliga delen av Mallorca det bästa området att cykla runt i. Det finns många kilometer med bra cykelstigar, och Tramuntana bergen är en utmaning för även mer vältränade cyklister.

Puerto Pollensa film

Puerto Pollensa karta