Var ska vi bo på Mallorca?
S'Amarador

S’Amarador

S'Amarador kartaS’Amarador är en underbar och orörd naturstrand, som ligger i naturparken Cala Mondrago på Mallorcas sydostkust. Här är stranden omgiven av höga träd och låga klippor.

Den vackra stranden är 145 meter lång och ganska bred. Hela stranden är täckt med ljus finkornig sand, och det kristallklara vattnet är långgrunt. Eftersom stranden ligger långt inne i en vik, är vattnet vanligtvis också helt lugnt – med andra ord, perfekt för barnfamiljer.

S'Amarador strand

Det finns inte många faciliteter, men det är möjligt att hyra solsängar och parasoller på en mindre del av stranden, och där ligger också en liten strandbar. Känner man för att äta på en restaurang, då finns det fler att välja bland på grannstranden Cala Mondrago, som ligger ca 300-400 meter bort.

Det är mycket lugnt på stranden, bland annat för att det inte erbjuds några störande vattensportaktiviteter. Viken är till gengäld perfekt för en simtur – erfarna simmare kan simma över till grannstranden. Det finns även goda förhållanden för att snorkla, i synnerhet längs klipporna.

S'Amarador Mallorca

I viken lägger ofta många fritidsbåtar till. De njuter också av den vackra och lugna viken, badar lite och äter kanske något på en av restaurangerna på grannstranden Cala Mondrago.

S’Amarador blev 2008 utnämnd till Europas bästa strand av webbsiten onbeach.com. Ganska imponerande, med tanke på att det i tävlingen ingick inte mindre än 3 000 strander!

Drönarfilm från Mondragoviken

S’Aramador karta