Var ska vi bo på Mallorca?
  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

  • Palma Aquarium

Palma Aquarium

Om familjen har blivit solbränd, eller om vädret inte är vad man har tänkt sig, är det skönt med ett eller annat utflyktsmål, och som huvudsakligen ligger inomhus. Här är ett av absolut bästa buden i Palma Aquarium, som ligger i utkanten av Palma de Mallorca.

Palma Aquarium öppnade under 2007, och är etablerat av Coral World, som driver marinparker på bl.a. Hawaii och i Australien. Deras långa erfarenhet har resulterat i ett akvarium med både fiskar och reptiler, och upplevelser inne och ute.

Palma Aquarium hajar

Huvudattraktionen i Palma Aquarium är en enorm, 33 meter lång, 25 meter bred och 8.5 meter djup hajtank. Detta gör den till Europas djupaste hajtank. PADI-certifierade dykare kan mot betalning få lov att dyka i vattnet bland hajarna. Vi andra för nöja oss med att gå genom det stora akvariet och titta på vackra hajar, rockor m.m. simma runt omkring oss.

Palma Aquarium

Turen börjar dock med 25 akvarier med fiskar från Medelhavet åtföljda av 24 akvarier med fiskar och koraller från mer tropiska delarna. Här finns massor av färggranna fiskar, bland annat de så otroligt populära clownfiskarna, som simmar runt mellan vackra koraller. Det finns många interaktiva skärmar där man på engelska kan läsa mer om fiskarna och korallerna i olika akvarium.

Palma Aquarium fiskar

Efter många små och mellanstora akvarier går turen utanför, där det finns en lekplats, stort piratskepp och några öppna bassänger. Detta område är inte särskilt intressant, med undantag av när det är fodringstid. Något mer intressant är djungeln med regnskog, ett otroligt fint vattenfall och massa reptiler. Och turen avslutas i det största akvariet med hajar, rockor m.m.

Palma Aquarium vattenfall

Har man behov av inomhusaktiviteter, då är Palma Aquarium definitivt värt ett besök. Läs mer om priser och öppettider på deras hemsida.

Palma Aquarium karta
Palma Aquarium ligger nära den långa stranden Playa de Palma och endast 1 km sydost om semesterorten Ca’n Pastilla.