Var ska vi bo på Mallorca?
Cala Bona

Cala Bona

Cala Bona kartaCala Bona är en medelstor semesterort på Mallorcas härliga östkust. Söderut har staden växt samman med Cala Millor vilket ger Cala Bonas semestergäster ännu fler möjligheter.

Som många andra semesterorter på Mallorca var Cala Bona ursprungligen en liten fiskeby, men idag är stadens vackra hamn full med turisternas segelbåtar och yachter. Stadens handelsgata är också väldigt vacker, likaså den relativt nylagda promenaden längs stränderna och kusten. Längs promenaden finns palmer, utsiktspunkter och restauranger.

Hotellkedjan Protur från Mallorca har fyra hotell i Cala Bona. Ett av dem är vackra Protur Atalaya Apartamentos, som får mycket bra recensioner av sina gäster.

Cala Bona hamn

Cala Bona strand
Cala Bona har tre stränder som var för sig är skyddade av små vågbrytare. De två södra stränderna är de bästa och här är det möjligt att hyra solstolar och parasoll.

Cala Bona strand

Stränderna är främst täckta av finkornig sand men det finns även lite grus här och var, och i vattnet finns områden med platta klippor och sten. Andra områden har sandbotten och det är tryggt och kul för barnen att bada.

Det finns inga vattensportaktiviteter på stranden, men vid hamnen finns det en dykarskola och möjlighet att hyra båtar till dagsutflykter.

Cala Bona hotell

Restauranger och nattliv
Det finns ett bra utbud av restauranger och kaféer i Cala Bona, varav de flesta ligger i närheten av hamnen och promenaden. Maten är varierad. Vissa restauranger serverar främst rätter från det spanska köket, men det finns även flera pizzerior och till och med en grekisk restaurang.

Nattlivet är förhållandevis stilla, men det är inte långt till ett väldigt aktivt nattliv i Cala Millor.

Castell de la Punta de n’Amer

Sevärdheter och attraktioner
Cala Bona bjuder på flera spännande upplevelser i närområdet. En bra naturupplevelse är halvön Punta de n’Amer som ligger ganska exakt mitt emellan Cala Millor och Sa Coma. Ta en promenad till vakttornet Castell de la Punta de n’Amer och ät lunch på restaurangen bredvid. Det är också möjligt att hyra hästar och rida en tur i halvöns vackra natur.

Massor av djur finns det även på Safari Zoo några kilometer sydväst om Cala Bona. Här är det möjligt att se savannens exotiska djur från egen bil eller parkens safaribuss. Efter resan på savannen finns en härlig djurpark där familjen kan gå runt och eventuellt njuta av lite mat eller en glass.

Safari Zoo

Några kilometer väster om Cala Bona erbjuder Son Servera en kulturell upplevelse. En typisk mallorkansk by som vaknar till liv på fredagar då det finns en marknad här. Större och mer spännande är städerna Artà och Capdepera, men de ligger också lite längre bort.

Cala Bona karta
Kartan visar tydligt var stränderna är skyddade av vågbrytare. Söderut ligger Cala Millor, och ännu längre söderut ligger halvön Punta de n’Amer och semesterorten Sa Coma.