• Es Trenc

  • Es Trenc

  • Es Trenc

  • Es Trenc

  • Es Trenc

Es Trenc

Es Trenc kartaMallorcas mest populära strand, Es Trenc, är en två kilometer lång naturstrand, som ännu inte har blivit förstörd av utsikten mot höga hotellbyggnader, restauranger och barer. Och så kommer det lyckligtvis också att förbli i framtiden, eftersom Es Trenc nu ligger i en nationalpark.

Es Trenc är täckt med finaste sand och har klitter längst bak på stranden. Vattnet är kristallklart, och har otroligt vackra turkosa nyanser. Det mycket grunda vattnet gör att stranden lämpar dig ytterst väl för barnfamiljer med mindre eller helt små barn.

Även om det är en naturstrand finns det många avsnitt med solsängar och parasoller, liksom det finns duschar och toaletter. Längs stranden finns även några få restauranger, något tillbakadraget från stranden, så att de inte stör bilden av en naturstrand.

Det finns även flera avsnitt för naturister på Es Trenc, och det är den mest besökta naturistbadstranden på Mallorca.

Stranden är mycket välbesökt, men som regel hittar man alltid plats. Det är dock bäst att undvika helgerna under juli/augusti. Kommer man i bil kan man mot mindre avgift parkera på någon av de parkeringsplatser, som man automatiskt kommer till, om man följer skyltarna mot Es Trenc.

Video från Es Trenc

Es Trenc karta