Var ska vi bo på Mallorca?
Puerto de Soller

Puerto de Sóller

Soller kartaDen vackra semesterorten Puerto de Sóller ligger på den västra sidan av Mallorca, 32 km norr om huvudstaden Palma de Mallorca. Avståndet till den internationella flygplatsen är 34 km och resan tar ca 40 minuter med bil. Resan kan antingen göras via den vackra vägen över bergen eller genom tunneln (mot en avgift).

Puerto de Sóller ligger vid foten av Tramuntana bergen. Staden byggdes ursprungligen som en hamnby till den idylliska bergsbyn Sóller, som ligger några kilometer inåt land.

Det finns ett bra utbud av hotell i Puerto de Sóller. Det 4-stjärniga Hotel Eden Soller har ett perfekt läge nära centrum, stranden och hamnen. Det finns möjlighet till havsutsikt, även från det härliga poolområdet.

Port de Sóller

Det finns en del butiker i staden, men de flesta är turistbutiker och små minimarknader. På lördagar hålls den mycket populära marknaden i bergsbyn Sóller, och bara resan dit i den gamla spårvagnen är en upplevelse i sig.

Stranden i Puerto de Sóller
Puerto de Sóller har två stränder, som båda ligger väl skyddade djupt inne i viken.

Puerto de Sóller strand

Platja des Través

Den stora stranden Platja des Través ligger centralt belägen, precis till vänster om den stora marinan. En stor del av stranden är täckt med fin sand, och i detta avsnitt är det möjligt hyra solstolar och parasoller. Det är också den här stranden som är den mest barnvänliga av de två.

Den andra stranden heter Platja d’en Repic, och den ligger i den södra delen av viken. Det är en ganska smal sandstrand med många stenar i det grunda vattnet. Risken för vågor är något större vid den här stranden.

Platja d’en Repic

Platja d’en Repic

Restauranger och nattliv
Det finns ett stort urval av restauranger i Puerto de Sóller. De flesta ligger bakom stränderna och erbjuder förutom god mat även fantastisk utsikt över viken. Det finns flera fiskrestauranger, varav Kingfisher Restaurant är den mest populära. De som känner för tapas, bör överväga El Sabor, medan i synnerhet den yngre publiken föredrar chill-out stämningen på Randemar. Det finns dock många fler alternativ att få mat från i stort sett alla världens hörn.

Puerto de Soller stad

Nattlivet erbjuder många fantastiska platser för en drink eller cocktail. Återigen, många ligger längs strandpromenaden, och det är en trevlig plats att vistas på kvällen. På vissa ställen är det musik, på andra ställen visas sport på storbildsskärmar, medan på tredje ställen föredrar man lugnet. Vill man avrunda kvällen med dans, skall man söka sig till Altamar Discoteca.

Puerto de Soller hamn

Sevärdheter och aktiviteter
Den historiska järnvägen, Ferrocarril de Sóller, som sedan 1912 har förbundit Puerto de Sóller med Palma de Mallorca, är en av stadens största turistattraktioner. Den 27,3 km långa resan tar dig genom mycket vackra landskap med olivlundar, gamla tunnlar och spektakulära berg.

Från hamnen är det möjligt att följa med en mängd organiserade båtturer, från makliga båtturer längs kusten till deep see fishing med specialutrustning . Om man skulle föredra det, är det också möjligt att hyra egen segelbåt, motorbåt eller katamaran.

Puerto de Sóller film – följ vår Youtube kanal

Puerto de Sóller karta