Var ska vi bo på Mallorca?
Can Pastilla promenad

Ca’n Pastilla

Karta Can PastillaSemesterorten Ca’n Pastilla ligger bara några få kilometer öster om Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca. Den internationella flygplatsen ligger i närheten och det är bara ett fåtal kilometer dit.

Ca’n Pastilla var en av första semesterorter på Mallorca. Det kan man dock inte se i områden kring stränderna där man har lagt ner otroligt mycket arbete på renoveringar under det senaste årtiondet. Semestertillvaron är ganska lugnt i Ca’n Pastilla, även om det finns många restauranger, caféer och turistbutiker.

Ett av bästa hotellen i Ca’n Pastilla är det 4-stjärniga JS Palma Stay. Hotellet är endast för vuxna gäster, har moderna rum och en mycket inbjudande och generös buffet.

Can Pastilla

Stranden i Ca’n Pastilla
Ca’n Pastilla har två stränder, som båda är fantastiske på var sitt sätt.

Mest centralt ligger stranden Cala Estancia. Den ligger väl skyddad inne i en liten vik, och därför förekommer det ytterst sällan några vågor. Bakom stranden finns fina, höga palmer, restauranger och turistbutiker. En trevlig och förhållandevis ganska lugn strand.

Cala Estancia

Cala Estancia

Den största stranden är dock Playa Ca’n Pastilla. En fin, lång och mycket bred sandstrand med absolut finaste ljus sand. Vattnet är klart och ganska grunt. Bakom stranden hittar man en fin strandpromenad längs vilken det trängs restauranger, caféer, turistbutiker m.m.

Can Pastilla strand

Playa Ca’n Pastilla

På Playa Ca’n Pastilla finns ett stort urval av vattensportaktiviteter.

Restauranger och nattliv
Det finns många restauranger och caféer i Ca’n Pastilla, och de flesta ligger också nära stränderna. Detta gäller även Ricky’s Cafe Bistro och La Payesita, som anses vara två av de bästa restaurangerna i Ca’n Pastilla.

Can Pastilla bar

När kvällen faller på, hittar man ett fint urval av caféer och barer. Senare på kvällen öppnar några få diskotek, men vill man ha det mer livat, är det inte speciellt långt till det pulserande nattlivet i Palma de Mallorca.

Sevärdheter och aktiviteter
Från Ca’n Pastilla är det inte långt till spännande sevärdheter och aktiviteter. Den nästan 800 år gamla katedralen Le Seu ligger bara ett par kilometer längre bort, och bakom den ligger Palma de Mallorcas mycket trevliga gamla stadsdel.

Can Pastilla restaurang

I den andra änden av viken Playa de Palma ligger den stora vattenparken Aqualand El Arenal. Här hittar man många spännande och i vissa fall också halsbrytande nöjen för hela familjen. En av Mallorcas bästa inomhusaktiviteter ligger också i området, nämligen Palma Aquarium.

Bor man i Ca’n Pastilla, är det naturligtvis givet att ta en tur in till Palma de Mallorca. En spännande nästan-storstad med massor av shoppingmöjligheter och många bra restauranger.

Ca’n Pastilla karta