Var ska vi bo på Mallorca?
Palma Nova

Palma Nova

Palma Nova kartaPalma Nova ligger på Mallorcas sydvästra kust, knappa 10 km från huvudstaden Palma de Mallorca. Staden har mer eller mindre vuxit ihop med närliggande Magaluf, men Palma Nova är helt klart den mest familjevänliga och lugna av de två städerna.

I Palma Nova hittar familjer och par allt de kan tänkas behöva för en semester, och mer därtill. Massor av hotell, restauranger, kaféer, barer och butiker gör sitt så att det aldrig blir tråkigt i Palma Nova.

Ett mycket populärt hotell bland barnfamiljer är det otroligt fina Hotel Zafiro Palace, som bl.a. har barnpool med vattenrutschkanor, barnklubb och lekplats. För de vuxna finns det fitnessrum och spacenter.

Palma Nova strand

Stränderna i Palma Nova
Palma Nova har tre vackra, nästan sammanhängande stränder. Totalt finns det över en kilometer sandstrand med det klaraste badvatten precis framför staden. Vid stränderna finns hittar man alla typer av faciliteter, och de är alla tre mycket barnvänliga.

Parallellt med stranden går den livliga strandpromenaden ’Passage de la Mar’, som myllrar av restauranger och strandkaféer. Ute i vattnet finns en timmerflotte, som barn och unga kan hoppa och rutcha från. Det erbjuds även alla typer av vattensportaktiviteter, särskilt vid den mittersta stranden, Cala Blanca.

Palma Nova restaurang

Restauranger och nattliv i Palma Nova
Urvalet av restauranger i Palma Nova är överväldigande. Det finns gott och väl över 100 olika matställen. Så oavsett om du känner för spanskt, indiskt, italienskt, eller kanske sushi, kommer du garanterat alltid att hitta det i Palma Nova. De flesta restauranger har även en barnvänlig meny.

Nattlivet är också ganska livligt i Palma Nova, som har både många barer och nattklubbar. Dett är dock ingenting jämfört med grannstaden Magaluf, som anses vara en av de största partystäderna i Europa.

Palma Nova Mallorca

Aktiviteter och sevärdheter i Palma Nova
I Palma Nova och närmaste ogivning finns rikligt med aktiviteter för hela familjen.

I stadens omedelbara närhet finns den mycket populära vattenparken Western Water Park (bilden nedan), en utomhus äventyrsbad och en västernstad i ett. Det är lite lugnare i den lilla vattenparken Marineland, som i synnerhet imponerar med sin delfinshow.

Western Water Park

Om barnen klarar av att vara uppe lite längre, kan Mallorcas största show Pirates Adventure med dans och akrobatik vara ett bra tillfälle för en spännande familjekväll.

Runt om i staden finns också många andra aktiviteter, så som spelhallar och lekland. För övrigt kan ett besök på den stora minigolfanläggningen Golf Fantasiaverkligen rekommenderas.

Palma Nova film – följ vår Youtube kanal

Palma Nova karta