Var ska vi bo på Mallorca?
Cala Mayor

Cala Mayor

Cala Mayor kartaCala Mayor är för dem som vill kombinera strandliv med äkta storstadssemester. Palma de Mallorca ligger nämligen bara fem kilometer bort, och här frestar shopping, tapasrestauranger, historia och rikt kulturliv.

Semesterstaden var en av Mallorcas första, men har blivit renoverad under årens lopp. Det gäller särskilt området kring stranden, där både stranden och hotellen framstår moderna. Flertalet av hotellen är bara för vuxna, medan strandhotellet Nixe Palace bjuder på 5-stjärnig lyx.

Cala Mayor Mallorca

Stranden i Cala Mayor
Stranden i Cala Mayor är utan tvekan stadens mittpunkt. Det är här på den vackra stranden som semesterlivet levs, och det levs gott på denna livliga strand.

Den fina ljusa sanden täcker den 200 meter långa stranden. Vattnet blir långsamt djupt och har vackra turkosa nyanser. Det förekommer mycket sällan vågor att tala om, men stranden övervakas oavsett vilket av en livräddare. Stranden har alla vanligt förekommande faciliteter, så som solsängar, parasoller, duschar och toaletter.

Cala Mayor strand

Det finns ett par restauranger strax bakom stranden, och framför stranden ligger en liten supermarknad med massor av kalla drycker, glass och andra frestelser till strandbesöket.

Restauranger och nattliv
Cala Mayor har många restauranger som serverar maträtter från allvärldens kök och i alla prisklasser. De flesta ligger i området bakom stranden, men se det så här: det är aldrig långt till en restaurang i Cala Mayor.

Restaurangen Il Paradiso ligger högt över staden och har helt enastående utsikt. Maten är utmärkt, och helt berättigat i den dyrare prisklassen. Ett givet ställe för en oförglömlig romantisk kväll. Kom dock ihåg att beställa bord i god tid!

Cala Mayor restaurang

Fullständigt annorlunda är fiskrestaurangen La Parada del Mar. Som på en liten fiskmarknad väljer gästerna själva sin fisk och sina skaldjur, och betalar därefter lika för dagsaktuellt kilopris. Härefter ledsagas gästerna till deras bord, och maten serveras allt eftersom den är färdig. Restaurangen har fått otroligt fina recensioner av gästerna.

Det finns en del barer i Cala Mayor, i vilka det är möjligt att njuta en drink eller två under kvällen. Skall det vara mer livat än så, då är det inte lång väg till barer, diskotek och nattklubbar i Palma de Mallorca.

Cala Mayor by

Sevärdheter och aktiviteter
Cala Mayors största attraktion är helt utan tvekan Joan Miró muséet, där man ställer ut över 5000 konstverk gjorda av honom och andra konstnärer. Bildkonstnären Joan Miró bodde på Mallorca från 1956 och fram till sin död 1983. Det är hans hem och ateljéer i Cala Mayor som med hjälp av flera berömda arkitekter är ombyggda till museum.

Joan Miro museet Mallorca

En annan sevärdhet öppnade efter många års försök dörrarna i maj 2017. Här blev det nämligen möjligt att besöka den spanska kungafamiljens sommarresidens, Marivent Palatset. Det är palatsets vackra trädgårdar med skulpturer och fontäner som nu är öppna året runt. Dessutom är gratis inträde.

La Seu

Katedralen La Seu

De som njuter av en semester i Cala Mayor bör naturligtvis göra ett besök till öns huvudstad, Palma de Mallorca. En populär storstad med fantastiska shoppingmöjligheter och restauranger. Kom ihåg att besöka den gamla stadsdelen och den imponerande katedralen La Seu.

Cala Mayor film

Cala Mayor karta