Var ska vi bo på Mallorca?
Portals Nous

Portals Nous

Illetas kartaPortals Nous är en avslappnad liten by, belägen cirka 10 km. sydväst om Palma de Mallorca. Det är en av Mallorcas mest exklusiva semesterorter, och det är inte alls ovanligt att folk kommer hit i en Ferrari eller en överdimensionerad lustyacht.

Det är framför allt i marinan i Puerto Portals, samt i området strax bakom, som det extravaganta kommer till uttryck. Här säljs märkeskläder från alla de berömda modehusen, restauranger är bland Mallorcas bästa och natklubbarnas klädkod är ”dress to impress”.

Der finns inte så många hotell i Portals Nous, men till gengäld håller de generellt hög standard. Det bästa är det relativt nya, femstjärniga Portals Hills Boutique Hotel, som ligger med utsikt över marinan. Ett fullständigt fint och lyxigt hotell.

Portals Nous Flanigan

Stränderna i Portals Nous
Huvudstranden, Platja de Portals Nous, ligger direkt öster om marinan. Stranden har mycket fin och finkornig sand samt mycket klart vatten. Vattnet är oftast lugnt eftersom hamnen och den lilla ön framför stranden ger ett bra skydd mot vågor.

Här finns alla de vanliga faciliteter på stranden. Det finns också möjlighet att spela beachvolleyboll och från marinan är det också möjligt att hyra exempelvis vindsurfingutrustning, kajaker och jetski.

Portals Nous strand

Den mysiga strandbaren Roxy´s erbjuder förfriskningar och smörgåsar. Ännu bättre blir det dock på var sin ände av stranden, där det ligger två fantastiska kaféer med loungeatmosfär.

Restauranger och nattliv
Portals Nous erbjuder några av Mallorcas bästa restauranger, särskilt Tristan, som flera år i rad har tilldelats en Michelin-stjärna. Behöver det inte alls vara så extravagant, ligger Tristan Bistro vid sidan om.

Portals Nous Trsitan

Det finns emellertid flera andra bra (och relativt dyra) restauranger i Portals Nous. En av dem är Flanigan, som är mest känd för sin biff och läckra tapas. En annan är Tahini som serverar extremt fin och delikat sushi. Alla dessa restauranger ligger nära marinan i Puerto Portals.

Nattlivet i Portals Nous är också en klass för sig. Några av de mest populära platserna är Ocean Club, Ritzi Lounge Bar och Cappuccino Portals. Här underhåller DJ´s hela natten, och det finns också möjlighet att träffa några internationella kändisar. Prisnivån är motsvarande hög.

Portals Nous restaurang

Sevärdheter och aktiviteter
Portals Nous har ett mycket bra läge när det gäller aktiviteter och attraktioner.

Bara en kort promenad bort ligger den populära Marineland, som erbjuder delfin- och sjölejonshower. Vatten är också gott om i Western Water Park, där hela familjen kan ge sig på parkens vattenrutschbanor i alla möjliga storlekar. Här kan hela familjen snabbt få en hel dag att gå.

Marineland delfinshow

Stadsatmosfär, shopping och kultur är inte heller långt borta. Det är bara cirka 10 km. till huvudstaden Palma de Mallorca. Här kan man shoppa loss på La Rambla, äta god och autentisk tapas i sidogatorna, och så är den imponerande katedralen La Seu en av Mallorcas absoluta kulturella höjdpunkter.

Portals Nous karta
Kartan visar tydligt den stora marinan Puerto Portals och stranden alldeles intill. Uppe i vänstra hörnet på kartan suns Blanes, som huvudsakligen består av lägenheter i lyxklassen. Öster om Portals Nous finns Bendinat, som också är ett trevligt semesterområde.