Var ska vi bo på Mallorca?
Mallorca väder och klimat

Mallorca väder

Mallorca njuter av ett behagligt subtropiskt medelhavsklimat som ger varmt och ofta torrt väder på sommaren, och mildare väder med inslag av regn på vintern. Snö är väldigt ovanligt, men det kan förekomma.

Våren börjar med mandelträdens vackra blomning, som har sin topp i februari. Blomningen fortsätter in i mars månad, då dagstemperaturer som överstiger 20 grader inte är ovanliga. Ön är grönare under vårmånaderna, och i kombination med milt väder innebär det att mars och april är en perfekt semestertidpunkt för naturälskare och dig som gillar att vandra.

Sommarvädret är varmt, solrikt och nästan helt fritt från regn. Solen skiner normalt i 10-11 timmar om dagen, och den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på runt 30 grader. Kvällarna är härligt ljumna, och nattemperaturen ligger på runt 20 grader. Som tur är så är det väldigt ovanligt med extremt varma dagar med temperaturer som överstiger 35 grader, men de allmänt ökande temperaturerna i Europa innebär såklart en ökad risk.

Mallorca väder

Det härliga vädret fortsätter in på sensommaren. Risken för grått väder och korta regnskurar ökar under september och särskilt oktober månad. Å andra sidan är det betydligt färre turister på Mallorca under denna period, vilket innebär mer plats runt sevärdheterna och på stränderna.

Badvattnen på Mallorcas kuster börjar få behagliga temperaturer i juni månad, och vattnet håller sig varmt in i oktober. Hela sommaren ligger badvattentemperaturen på ca. 24 grader, och inne i Mallorcas många bukter är det ännu varmare. Bukterna med varmt vatten hittas främst på östkusten, och den populära semesterorten Cala d’Or har hela fem fantastiska stränder som ligger djupt inne i vackra bukter.

Det regnar inte mycket alls på Mallorca. Mest regn kommer det i november och december, men det är fortfarande ovanligt med långa regnperioder. Vintervädret på Mallorca kan bäst jämföras med typiska vårdagar i Sverige, men många hotell och restauranger har stängt och det går betydligt färre flyg till Mallorca under vintern.

Se våra rekommendationer på var barnfamiljer, par och de som önskar en aktiv semester kan bo.