Var ska vi bo på Mallorca?
Santa Ponsa Mallorca

Santa Ponsa

Santa Ponsa kartaSemesterorten Santa Ponsa ligger 20 km väster om Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca. Från flygplatsen är det ca 30 km, en resa som tar en knapp halvtimme med bil.

Trots sin storlek är livet i Santa Ponsa behagligt avslappnat. Tillsammans med den vackra stranden, är det förmodligen den främsta anledningen till att Santa Ponsa är så populär bland familjer och äldre. Det finns gott om butiker, restauranger och shoppingmöjligheter, vilket gör att du inte kommer att sakna något. Hotellen är spridda runt om i staden, men många av dem ligger vid stranden.

Santa Ponsa strand

Stranden i Santa Ponsa
Santa Ponsa har en lång och bred sandstrand, där det finns gott om plats för lek. Det samt grunt och vanligtvis lugnt vatten gör stranden ytterst barnvänligt.

Höga tallar och palmer bakom stranden erbjuder behaglig skugga under varma timmar mitt på dagen. Bakom stranden sträcker sig en bred strandpromenad , och här finns flera restauranger, turistbutiker, minimarknader, m.m.

Santa Ponsa

Stranden är mycket välbesökt under högsäsongen, men trots det är det aldrig trångt. De som kommer till stranden med bil, kan parkera gratis på parkeringen intill samt på gatorna bakom stranden.

Det finns även några mindre stränder i Santa Ponsa, inte minst Calo d’en Pellicer, som ligger mellan den huvudstranden och hamnen.

Santa Ponsa Mallorca

Restauranger och nattliv
Det finns fler än 100 restauranger och kaféer i Santa Ponsa. Med så många matställen är variationen naturligtvis stor, och det är möjligt att hitta mat från i stort sett alla kontinenter.

Nattlivet är ganska lugnt, men det finns alltid möjlighet ett få en paraplydrink eller två på kvällen, och Santa Ponsa erbjuder även ett diskotek.

Santa Ponsa shopping

Santa Ponsa restaurang

Sevärdheter och aktiviteter
Santa Ponsa är idealiskt beläget om man vill ta sig tid och utforska små pittoreska byar som Soller, Valldemossa och Deià. Det gör man naturligtvis bäst i en hyrbil, som antingen kan hyras hemifrån i förväg eller väl på plats.

Flera av Mallorcas största aktiviteter ligger i närheten av Santa Ponsa. Ett gott exempel är vattenlandet Western Water Park, Marineland med delfinshow samt Mallorca största show, Pirates Adventure med dans och akrobatik.

Marineland delfinshow

Marineland

Golfentusiaster kommer också helt till sin rätt i Santa Ponsa. Det finns flera golfklubbar i närheten, varav Golf Santa Ponsa ligger i stadens utkanter, endast 1 km från stranden! Något längre bort ligger Club de Golf de Poniente.

Santa Ponsa film

Santa Ponsa kart