Var ska vi bo på Mallorca?
Es Caragol

Es Caragol

Es Caragol kartaStranden Es Caragol, eller Platja des Caragol, är en otroligt vacker naturstrand på Mallorcas sydkust. Kommer du i hyrbil, skall den parkeras vid fyrtornet i Ses Salines, och så börjar promenaden på ca 1,5 kilometer på en något ojämn stig. Promenaden tar omkring en halv timme, och kan vara ett varmt nöje under den stekande solen.

Men o andra sidan, belöningen är enorm när man väl kommer fram till stranden! En 500 meter lång och vacker sandstrand med klitter på bakre delen av stranden. Vattnet är bokstavligen talat kristallklart, har otroliga turkosa nyanser och är till och med ganska grunt. Tankarna letar sig oundvikligen till mer exotiska stränder i Västindien eller Hawaii.

Es Caragol strand

Ute i vattnet ligger som regel en del lustyachter för ankare och njuter av det vackra landskapet.

Es Caragols placering gör att det aldrig är fullpackat. Till gengäld finns det inga faciliteter. Varken solsängar eller toaletter, och det finns inte heller någon möjlighet att köpa mat och drycker. Det gäller därför att ta med sig rikliga mängder drycker för varm dag, inte minst turen till och från stranden.

Es Caragol Mallorca

Det är en fint tur, kom därför ihåg att ta med dig kameran. Det vita fyrtornets kontrast mot den blåa himmelen är det första givna motivet, och senare de små tornen av staplade stenar. Men självklart är stranden med det vackra vattnet huvudmotivet.

Es Caragol karta