Var ska vi bo på Mallorca?
Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor kartaMallorcas östkust döljer många spännande och helt unika semesterorter. Den största är Cala Millor som ligger mellan Cala Bona och Sa Coma, på den nordliga delen av östkusten.

Cala Millor är en klassisk semesterort med stora, familjevänliga hotell, restauranger, turistbutiker, aktiviteter för hela familjen, och inte minst en stor och vacker sandstrand. Shopping sker främst på den vackra gågatan Carrer Cristòfol Colom, som är en av de längsta shoppinggatorna på Mallorca.

Cala Millor shopping

Den familjeägda hotellkedjan Hipotels har specialiserat sig på Cala Millor och har inte mindre än 11 hotell på semesterorten. Flera av dem ligger alldeles intill stranden, till exempel det 4-stjärniga Hipotels Mercedes Aparthotel, som är ett härligt familjehotell.

Cala Millor strand
På katalanska betyder Cala Millor ”den bättre bukten”, och namnet passar bra på den vackra bukten med den långa sandstranden. Stranden har fin och ljus sand och lågt vatten vilket gör den väldigt barnvänlig.

Cala Millor strand

Barn i alla åldrar kan utmana sig själva med många olika vattensportaktiviteter, som jetski, bananbåt, vindsurfing och paragliding. Det ligger till och med ett dykcenter nära stranden.

Bakom stranden löper en bred strandpromenad med barrträd och palmer. Längs strandpromenaden finns många kaféer och restauranger.

Cala Millor strandpromenad

Restauranger och nattliv
Cala Millor har ett stort utbud av restauranger och kaféer som serverar både spansk och internationell mat. Högst betyg på Tripadvisor har Café Mint, som värderas högt både gällande mat och dricka. Om det ska gå snabbt så finns både McDonalds och Burger King i stan.

Nattlivet erbjuder ett bra utbud av barer, och du kan dansa till tidig morgon på den stora nattklubben Palace Q.

Castell de la Punta de n’Amer

Sevärdheter och aktiviteter
Området omkring Cala Millor är rikt på upplevelser. Den största naturupplevelsen är halvön Punta de n’Amer där det är perfekt att promenera till det historiska vakttornet Castell de la Punta de n’Amer. Man kan gå upp i tornet och sedan avnjuta en kall dricka på områdets restaurang. Båda byggnaderna ses på bilden ovanför.

Natur hittar du även på Safari Zoo som ligger några få kilometer bort. Här kan gästerna se alla de exotiska djuren på savannen från egen bil eller parkens safaribuss. En bra upplevelse för barnfamiljer.

Safari Zoo

En mer kulturell upplevelse hittar du i den närliggande byn Son Servera. Det är en traditionell by som är full med liv på fredagar då en marknad äger rum. Lite längre bort ligger ännu fler spännande byar som Artà och Capdepera. Den sistnämnda är känd för sin imponerande fästning, Castell de Capdepera.

Cala Millor turistbåtar

I själva Cala Millor finns flera stora lekplatser med bland annat trampoliner, elektriska minigokarts och riktiga gokarts. Från den nordliga delen av stan seglar olika turistbåtar ut, även det en fin upplevelse för hela familjen.

Cala Millor video – följ vår Youtube kanal

Cala Millor karta
Cala Millors långa strand ses mitt på bilden. Norrut ligger en osynlig gräns till Cala Bona, medan Sa Coma ligger söder om halvön Punta de n’Amer, som syns längst ner i högra hörnet på kartan. I det nedre vänstra hörnet hittar vi Safari Zoo. Se Apollos utbud av hotell i Cala Millor.